Věříme, že můžeme najít odpověď na architekturuv každodenním životě
.

rd devín

Místo: Devín SK
Autor: Štefan Šulek, Zuzana Šuleková
Studie: 2013

Studie rodinného domu vznikla dle limitů dané lokality. Objekt musel být podkrovní s maximální zastavěností 175m2. Stavba je určena  pro 4-5 člennou rodinu. Koncept vychází ze základního tvaru domu a dále je rozvinut a upraven. Tvar objektu je do U, z důvodu uchování intimity. Z jihozápadu je přízemí prosklené a otevřené do zahrady. Sklo zároveň zmenšuje hmotu domu a dáva mu vzdušnější charakter. Materiálové řešení, jako černý dřevěný obklad vychází z tradice dřevostaveb v regionu.

sportovní hala České Budějovice

Místo: České Budějovice, CZ
Autor: Peter Uhlík, Jan Šorm, Přemysl Jurák, Gabriela Králová, Štefan Šulek
Soutěž: 2012

Urbanistické a dopravní řešení
Unikátní situace – skrze Stromovku se dotýká historické centrum příměstské volné krajiny na západě bez přerušení, jedinou významnou bariérou je pouze severojižní průtah městem, který odřezává část Stromovky ve které je dnes  Sportovní hala. Přes Vltavu a slepé rameno Malše je tato část propojena s centrem přes Sokolský ostrov. Právě zachování přírodně parkového charakteru území v co nejvyšší míře je pro náš návrh jednou z hlavních priorit.

rd starovičky

Místo: Starovičky CZ
Autor: Štefan Šulek
Studie: 2012

Jedná se o rekonstrukci a novostavbu rodinného domu. Forma novostavby vychází tvarosloví vinných sklípků postavěných v blízkém regionu /Lednicko Valtická oblast/. Funkcí je ubytování na rekreační účely po případě bydlení pro staré rodiče investora. Dále je dobudovaná garáž a místo pro posezení s krbem. Uspořádání budov je do čtverce, co typický urbanizmus hospodářských usedlostí a vychází z původní jíž nedochované dispozice. Rekonstrukce domu je  sladěná s novostavbou, kde jsou upraveny dispozice a tvar střechy.

family house view from the garden

pracovní stůl klasik?

Autor: Štefan Šulek
Realizace: 2012
Materiál: masivní dřevo dub/ořech, lakovaná MDF

Pracovní stůl byl  inspirován nábytkem z třicátých  let. Zásuvky na  stolové desce jsou kompozičně  doplněny úložným prostorem, v kterém je uložená kabeláž a přístupové body pro napojení na síť /elektro. Nosní konstrukce a stolová deska z masivního dřeva je kontrastně kombinovaná s lakem a porcelánovými úchytkami.

zatopek consulting

Místo: Bratislava  tower 115 SK
Autor: Štefan Šulek
Realizace: 2012

Kanceláře Zatopek consuting byly navržené jako kombinace otevřeného prostoru a samostatných kanceláří. Hlavním cílem bylo vytvořit pocit domova a příjemné místo pro kreativní práci. Oblé tvary barevné a materiálové řešení podporují harmonické prostředí.

rd senohraby

Místo: Senohraby CZ
Autor: Štefan Šulek, Zuzana Jančušková
Realizace: 2012

Při návrhu, jsme se nechali inspirovat místní venkovskou architekturou, ať už tvarem a kompozicí nebo použitých materiálů. Respektujeme uliční charakter a typický vzhled vesnického rodinného domu / budovy blízko sebe bez mezer/. Dispozice domu je otevřená do stávajícího ovocného sadu. Stavba je kombinací zděné a dřevěné konstrukce.

a | národní třída 37 praha 1 11000 cz e | info@sulekstudio.org t | +420774322109